NFT teknolojisi İngilizcedeki popüler ismiyle, Non Fungible Token yani Türkçe karşılığı olarak Takas edilemez jeton anlamına gelmektedir.
Dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen dijital bir defterde depolanabilen veri birimidir. NFT'ler, artırılmış ve sanal gerçekliğin tüketiciler tarafından oyunun daha fazla içerisinde yer almasını sağlayacak anahtar olarak görülmektedir. NFT ile benzersiz veya sınırlı dijital varlıklar oluşturulabilmektedir. Bu varlıklar arasında, avatarlar, avatarlar için sanal giysiler veya sanal bir ev gibi çeşitli öğeler sayılabilir.
NFT oyunlarında yeni kripto paradigması uygulanmaktadır. Bu paradigmaya göre talebe göre oyuncunun elinde yer alan NFT öğelerine, eşyalarına para yatırmasına olanak tanımaktadır. Böylelikle oyuncunun elinde yer alan eşyaları gerçek para ile satabilmektedir. Oyuna fazla kişi katıldıkça oyuncunun elinde bulunan eşyalara öğelere talep artmaktadır. Taleplerin artması ile beraber öğe ve eşyaların fiyatları artmaktadır.
NFT dijital oyunlar, geleceğe yönelik değer kazanma ihtimali olan oyunlardır ancak her oyun platformunda olduğu gibi avantajları ve dezavantajları vardır.
NFT avantajlarına bakacak olursak;
NFT dezavantajlarına bakacak olursak;
Sonuç olarak 2021 yılı içerisinde birçok NFT oyun teknolojisi ile geliştirilmiş oyun var. 2022 yılında da geliştirilmeye devam edeceği öngörülmektedir. NFT oyun endüstrisi ise oyuncular için hem eğlenceli hem de kazançlı bir sistem olarak ortaya çıkmaktadır.