Bilgi ve iletişim teknolojisinde meydana gelen yenilikler ve gelişmeler birçok sektörü ve mesleği etkilediği gibi medya teknolojileri de değişmiş ve dönüşüm içerisine gitmiştir. Özellikle gazetecilik mesleği ile özdeşleşen haber içerikleri çeşitli dijital içerikler ile okuyucuların dikkatini çekmeyi başarmıştır. Medya haberleri çeşitli güncel konuları okuyucuların gözleri önüne seriyor. Bazı zamanlarda ise bu haberlerin anlatımı sırasında konunun anlatımının sözel yerine gösterim türü olan canlandırma yöntemi insanların dikkatini fazla çekip insanları haberin içeriğine daha fazla girmelerini sağlıyor. Bu canlandırmalar gerçek kişiler olarak kullanılarak yapılıyordu, fakat son zamanlarda dijital oyunlarda çarpıcı görseller ve gelişmeler sayesinde bu canlandırmaların dijital ortama aktarılması mümkün olmaktadır. Bu açıdan bakıldığında medya için dijital oyunlar kolaylık olarak görülmektedir. Özellikle medyanın farklı bir türü olan sosyal medya açısından bakıldığında içerik oyunlaştırmanın etkin kullanıldığı görülmektedir. Oyunlaştırma ile medya anlatıcılığının faydalarına bakacak olursak;
gibi faydalarından söz etmek mümkündür.
Halkın dijital oyunlara bakışı ise medyadan farklı bir boyutta karşımıza çıkmaktadır. Halkın bir kısmı oyunlara zaman kaybı olarak bakarken, bir kısmı eğlence amaçlı güzel zaman geçirmek için araç olarak görmekte, bir kısmı ise çocukların motor becerilerine katkı sağlayan içerik olarak görmektedir. Bu sebeple oyunlara bakış açısı farklılıklar göstermektedir. Dijital dünyanın bir parçası olan dijital oyunlar çevrim içi oyun modları sayesinde birçok farklı ülke oyuncuları ile birlikte oyun imkânı sunmaktadır. Ülkeler arası kültür farkları özellikle çocuk yaştaki oyuncuların günlük hayatta kullandıkları kelimeleri dahi değiştirdiği görülmektedir. Küfür ya da argo sayılabilecek kelime ya da cümleler çocuğun günlük hayat akışında kullanabileceği normal kelimeler olarak sıradanlaşmaktadır. Söz konusu durumu fark eden ebeveynler ise bu durumun dijital oyunlardan kaynakladığını anladıklarında dijital oyunlara bakış açıları değişmektedir. Aslında dijital oyunlarda argo ya da küfür kullanımı var olmasına rağmen yaygın bir durum olarak karşımıza çıkmamaktadır.
Genellikle çevrim içi oyunların sohbet kısımlarında argo ve küfür kullanımının yaygın olduğu görülmektedir. Sohbet filtreleme sistemine sahip oyunlarda ise argo ve küfür engellenebilmektedir. Sohbet özelliği olan oyunlar için sohbeti kapatarak oyun oynamak, gerektiği zamanlarda sohbeti açmak doğru bir seçenek olacaktır.
Sonuç olarak dijital oyunlar hayatı kolaylaştırmak ve zamanı eğlenceli geçirmek için bir seçenek olsa da oyunda yer alan diğer oyuncuların kötü niyetli kişiler olabileceği de gerçektir. Medya olarak bakıldığında ise dijital oyunlar gibi hikayeleştirmenin kolay yapılabileceği platformlarda görseller oluşturmak haber akıcılığı açısından okuyucuları daha fazla haber içerisinde tutması da söz konusu olabilmektedir.